facebook pixel 1

Vetőmag előállítás

A Lidea vetőmagokat 8 vetőmagüzemben készítik elő Franciaországban, Spanyolországban, Ukrajnában, Romániában és Oroszországban.

Annak érdekében, hogy a vetőmag kutatási eredményeink közül a legjobb megoldásokat ajánljuk a Lidea-t egy egyre növekvő, magas szintű műszaki háttérrel és szakértelemmel bíró kísérleti hálózat támogatja. Összesen évente csaknem 47 000 hektárt vetnek be 9 országban. Agronómus technikusok és mérnökök felügyelete mellet zajlik a kísérleti munka.

A Lidea célja magas minőségű vetőmagok ajánlása, garantálva a teljes nyomon követhetőséget az ügyfelek elégedettségének biztosítása érdekében.

A Lidea magas színvonalú, minőségi munkát végző laboratóriumokra támaszkodik, amelyek a vetőmag üzemek közelében helyezkednek el, így lehetővé teszik számunkra, hogy biztosítsuk a minőséget a betakarítástól kezdve, az egész feldolgozás során a vetőmagok bezsákolásáig.

Az ISTA (International Seed Testing Association) szabályainak megfelelően a Lidea biztosítja a minták teljes nyomon követhetőségét a csírázás a növények tisztaságának ellenőrzésével, a nedvesség tartalom és a betegségek elemzésével. A laboratóriumok feladata továbbá molekuláris biológiai (fajtatisztaság és egyedi tulajdonságok a GMO mentesség kimutatása) és kémiai elemzések (a szárazanyag tartalom és a hatóanyagok aránya) elvégzése minden nemzetközi vetőmag előállítás során. Minden szakaszban szigorú ellenőrzési tervet kell alkalmazni, ami legalább 6 ellenőrzési pontból áll. A növényspecifikus ellenőrzési tervek összesen 26 elemzéstípust tartalmaznak.