facebook pixel 1

Kutatás és fejlesztés

Az Európa szerte létrehozott erős kutatási és fejlesztési hálózattal a Lidea minden évben befektet a kiváló minőségű vetőmagok innovációjába, amellyel pontos és személyre szabott választ nyújt minden mezőgazdasági modell számára.

A kutatás területén dolgozó nők és férfiak új technológiákat alkalmaznak olyan új fajták felfedezésére, amelyek megfelelnek a különböző piaci igényeknek akár a takarmányozás, emberi fogyasztás, ipari felhasználás vagy a megújuló energiák területén.

A 17 kutatóállomáson dolgozó munkatársak folyamatos genetikai és fajta újításokat és csúcsminőségű megoldásokat kínálnak, olyanokat, amelyeket több tízezer kísérleti mikroparcellán, valódi termesztési körülmények között tesztelnek a műszaki, agronómiai, talajtani követelményeknek, valamint az egyes gazdálkodók éghajlati és kereskedelmi követelményeinek megfelelően.

A Lidea évek óta partnerséget vállal a magán- és az állami kapcsolatok terén kutatási programjainak megerősítése érdekében napraforgóban (Soltis), az olajos magvak (Innolea) vagy a takarmánynövények területén (GIE). Az együttműködés a siker kulcsa.

Fő kutatási területeink

  • A hozamok növelése
  • Fajtáink alkalmazkodása a talaj és az éghajlati viszonyokhoz
  • A fajták kártevőkkel és betegségekkel szembeni ellenálló képességének vagy toleranciájának növelése
  • A fajták beltartalmának (fehérjetartalom, olajtartalom, tápérték és emészthetőség) javítása a gazdák és a piacok igényeinek kiszolgálásának érdekében.
  • A Lidea a digitális döntéshozatali eszközök fejlesztésében is újít, megerősíti mezőgazdasági szaktudását és pontos megoldásokat nyújt a területi sajátosságoknak megfelelően, és ezáltal az ügyfeleknek a lehető legjobb támogatást kínálja .
  • Fedezze fel digitális megoldásainkat.