facebook pixel 1

Cirok

A LEGNAGYOBB EURÓPAI CIROK VÁLASZTÉK - A cirok a világon az ötödik legnagyobb területen termelt gabonanövény. Afrikában különösen kedvelt és manapság Európában is folyamatosan nő a vetésterülete.

img test

A Lidea indította el Európában az első cirok kutatási és nemesítési programot. Az előállított hibridek kiemelkednek az átlagból és folyamatosan bizonyítják kiváló képességeiket, aminek eredményeképpen, a földrajzi értelemben vett Európában - beleértve Oroszországot is - a cirokkal bevetett terület több mint 20%-án Lidea cirok vetőmagot termesztenek.
Célunk, továbbra is az, hogy olyan cirok hibrideket állítsunk elő partnereink számára, amelyek az eltérő európai termesztési viszonyok között is versenyképesen termelhetők és termésük megfelel a takarmány- és egyéb feldolgozóipar különböző igényeinek.
A szemes cirok a takarmányipar részéről a kedvező beltartalma és ára miatt egyre keresettebb alapanyag, legyen szó akár sertés, baromfi, tejelő szarvasmarha, hal takarmányozásáról vagy kisállat és madáreleségről. Emellett egyre nagyobb szerepe van a humánélelmezésben, mint gluténmentes termék.
A takarmányiparnak a cirokra úgy kell tekinteni, hogy a kukoricát helyettesítve vele lényegesen alacsonyabb önköltséggel tudja takarmányát azonos minőségben előállítani. Lapozza végig a Lidea cirok katalógust és nézze át a választékot!

A KEDVEZŐBB FELHASZNÁLÁS ÉRDEKÉBEN HOZOTT HELYES DÖNTÉS

Az összes szarvasmarhatartó ágazat - tejelő és húsmarha - eltérő igényeihez igazodó, egymástól lényegesen eltérő zöldtömeget, beltartalmat és emészthetőséget biztosító silócirkok széles választéka áll a termelők rendelkezésre segítve őket a szakmai elvárásoknak leginkább megfelelő hibrid kiválasztásában.
A silócirok termesztése és etetése hosszú távon nemcsak biztonságot jelent, hanem a hozamban, a minőségben, a termelékenység és jövedelmezőség növekedésében is megmutatkozik.

Lidea cirok vetőmag