facebook pixel 1

Fenntartható és környezetkímélő napraforgó-termesztés

2023. január 31.

KIVÁLÓ LIDEA GENETIKA + INNOVATÍV MEGOLDÁSOK = BIZTOS ÉS JÖVEDELMEZŐ NAPRAFORGÓ TERME

Az elmúlt évek időjárása felértékelte azokat a megoldásokat, amelyekkel a növénytermesztés kockázata csökkenthető. Ma már a legtöbb gazdálkodó számára alapvetően fontossá vált az a kérdés: hogyan lehet BIZTONSÁGosan, KISZÁMÍTHATÓ módon és egyben NYERESÉGesen termelni. A gazdálkodás eredményessége sok tényezőtől függ, amelyek közül egyes elemek esetében a termelő kezében van döntés lehetősége.

A fajtaválasztás minden esetben meghatározó és stratégia kérdés. Egyre többen látják be, hogy nem elég, ha egy napraforgó termőképessége magas, hanem ugyan olyan, ha nem fontosabb értékmérő tulajdonság a stressztűrő képesség.

A Világ egyik legnagyobb napraforgó kutatási programjának köszönhetően a Lidea folyamatos innovációra képes és ennek eredményeképpen, több mint 15%-os a világpiaci részesedésünk, ami 3 millió hektár Lidea napraforgóval bevetett területet jelent Európában minden évben.

Sikerünk titka nem a véletlen műve, mert a kiemelkedően széles genetikai potenciálunkból merítve minden országra esetében csak azokat a hibrideket kínáljuk partnereink részére, amelyek az előzetes tesztelések során bizonyították, hogy az adott termesztési körülmények között, stabilan átlag feletti jövedelmezőséggel termeszthetők.
Minden évben, több mint 8.000 hibrid jelöltet állít elő és tesztel cégünk, amelyek közül csak a legjobbak kerülnek köztermesztésbe.

Mások vagyunk, mint a többi cég, mert nem csak a LEGÁTFOGÓBB FAJTAválasztékkal vagyunk jelen a hazai piac minden szegmensében hanem olyan plusz MEGOLDÁSokat kínálunk partnereink részére, amelyek FENNTARTHATÓ és KÖRNYEZETKÍMÉLŐ módon hozzájárulnak a termelés sikeréhez.

Ismerje meg az innovatív fejlesztéseinket:

Innovatív fejlesztésink:

MilDew Master - Prémium megoldás a napraforgó peronoszpóra elleni védekezésben
OR Master - Genetika védelem a napraforgó szádor ellen
Boost&Go - A napraforgóban lévő genetikai potenciál megőrzéséért

A kedvező hazai termelői tapasztalatok visszaigazolják, hogy a Lidea napraforgók a magyarországi termesztési viszonyok között KISZÁMÍTHATÓ módon és átlag feletti JÖVEDELMEZŐSÉGgel termeszthetők.

Ismerje meg választékunkat